nedeľa 23. júla 2017

Inter Miláno vedie ligu bez straty bodu, Juventus sa dočkal prvej výhry

Vo Verone opäť rozhodla jediná bránka, o ktorú sa krátko pred polčasovú prestávkou postaral Mauro Icardi. Chievo, ktorému sa v predchádzajúcich kolách podarilo uhrať remízu s obhajcom titulu Juventusom a triumfovať 4: 0 nad Laziom, zaznamenalo prvú prehru v sezóne.

Juventus sa po sérii strát konečne dočkal víťazstva a nadviazal na utorkovej výhru 2: 1 z Ligy majstrov nad Manchestrom City. Do vedenia na ihrisku FC Janov mu pomohol brankár súpera Eugenio Lamanna, ktorý si zrazil do vlastnej siete loptu po tom, čo ho predtým Paul Pogba namieril do brvna.

Francúzsky reprezentant Pogba sa medzi strelcov predsa len zapísal v 60. minúte, keď premenil pokutový kop.Janovský tím v tom čase hral po vylúčení Armanda Izza v desiatich a na zníženie či obrat už sa nezmohol a duel skončil 2: 0.

Najbližším prenasledovateľom Interu je po štvrtom kole mestský rival Juventusu FC Turín. Ten zásluhou dvoch gólov Fabia Quagliarella z úvodnej polhodiny porazil v ďalšom turínskej-janovskom meranie síl Sampdoriu tiež 2: 0.

Tretiu priečku drží po remíze 2: 2 sa Sassuolo AS Rím, ktorý dvakrát doťahoval skóre. Jubilejnom trojstým súťažným gólom v drese AS k zisku bodu prispel kapitán Francesco Totti. V Serii A si kanonier, ktorý budúci týždeň oslávi 39. narodeniny, pripísal 244. zásah.

AC Miláno v sobotu doma porazil Palermo 3: 2, k čomu im výrazne pomohla letná posila, Kolumbijčan Carlos Bacca.Druhé víťazstvo v sezóne posunulo milánsky klub na desiate miesto tabuľky, Palermo je siedme.

AC si spravilo chuť po týždeň starej porážke v milánskom derby s Interom. Proti Palermu to však jednoduché rozhodne nemalo. Ako prvý sa presadil domáci útočník Carlos Bacca, ktorému pohotovo pripravil loptu Bonaventura. Palermo avšak po chvíli vyrovnalo, po rohovom kope sa trafil Oscar Hiljemark.

Ešte do polčasu sa z priameho kopu trafil Giacomo Bonaventura a vrátil AC vedenia. Aj druhýkrát však Palermo dokázalo vyrovnať, po nahrávke Gilardina sa opäť presadil Hiljemark.

Rossoneri však nakoniec uspeli aj vo svojom druhom domácom zápase.Len dve minúty po Hiljemarkově vyrovnaní našiel krásny Kuckův center hlavu Carlos Bacca a tiež kolumbijský útočník sa presadil druhýkrát v zápase.

V druhom sobotňajšom zápase zvíťazilo Empoli v Udine, keď sa mu podarilo otočiť zápas v poslednej dvadsaťminútovke. Domáci viedli po trefe Zapatu, ale potom najprv vyrovnal Paredes a nakoniec v nadstavenom čase trafil tri body skúsený útočník Maccarone. Empoli tak oslavovalo prvé víťazstvo v sezóne.

Lazio aj druhýkrát na ihrisku súpera sc hytal debakel. Po porážke 0: 4 s Chievom dnes inkasoval v stretnutí uchádzačov o poháre na ihrisku Neapola dokonca päťkrát. Domáci pritom zaznamenali prvé ligové víťazstvo v sezóne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára