sobota 15. apríla 2017

IOC prezident Thomas Bach navrhuje revíziu Wada dopingu operácií

Prezident MOV Thomas Bach, navrhla prepracovanie operácií Svetová antidopingová agentúra v piatok, a to vrátane zriadenia nezávislého testovania a odborných výzvedných jednotiek, aby sa zabránilo typ škandálov, ktoré sa zapletený Ruska a sledovať a chytať .

V radikálnu zmenu, Bach tiež odporúča, aby všetci dopingu sankcie nevynesie do Medzinárodný športový súd, a nie jednotlivými športovými subjektmi alebo Wada. "Sme presvedčení o tom, že prijatie týchto návrhov by viedlo k efektívnejšiemu, transparentnejšej, efektívnejšie, nákladovo efektívne, viac harmonizované antidopingovej systému," povedal Bach. "Bolo by lepšie ochranu čisté športovcov a posilni ť dôveryhodnosť športu." Bulharskí vzpierači dostať Rio 2016 zákaz cez rozšírené dopingu Celý článok

Bach tiež povedal, že ruský olympijský šéf ho informoval o "významných prvých krokov", ktoré bola prijatá reformovať krajiny antidopingového programu po pozastavení svojho atletického zväzu.

Ruská komisia vydala vyhlásenie potvrdila svoj záväzok potrestať športovcov, trénerov a úradníkmi zapojené do dopingu sa zabezpečilo Rusko môže sa vrátiť na monitorovanie a polia konkurencie v budúcom roku olympijských hier v Rio de Janeiro.

Ruská komisia uviedla, že plánuje vyhnať bývalej ruskej atletického zväzu prezident Valentin Balakhnichev zo svojho výkonného orgánu.Balakhnichev bol obvinený z účasti na pláne vydierať peniaze z maratónskej bežec Liliyu Shobukhovej. Balakhnichev bol tiež vylúčený z poradnej rady ruského prezidenta Vladimíra Putina o športovaní a kondícii, povedal ROC.

Bach vystúpil v hlavnej úlohe pri otvorení valného zhromaždenia európskych olympijských výborov v Prahe. Ruských predstaviteľov medzi delegátmi.


Pred mesiacom summit olympijských lídrov navrhol, aby testy na drogy boli vyradené z rúk športových organizácií a že Wada by mal prevziať testovanie na celosvetovej úrovni s cieľom zabezpečiť väčšiu dôveryhodnosť.. Wada dohodli tento týždeň študovať myšlienku

V piatok Bach vyložil tri návrhy pre Wada, aby zvážila, aby bola zaistená "efektívnejšie, efektívne a celosvetovo harmonizovaný antidopingový systém":

prvá zahŕňa zriadenie jednotky testovania a výsledky riadenia vo Wada, ktorý je nezávislý kontrolný úlohu agentúry. Športové zväzy by previedli svoje antidopingových systémov na nový subjekt, a aby finančné prostriedky. Vlády by podporilo novú organizáciu "a to ako logisticky aj finančne."

Druhá by znamenalo zriadiť "profesionálnu spravodajskú jednotku" v rámci nového dopingu tela.Jednotka sa bude zaoberať dodržiavanie vnútroštátnych antidopingových orgánov a drog testovacích laboratóriách akreditovaných WADA. To by umožnilo, aby boli "v súlade za všetkých okolností, a to takým spôsobom, aby chránili čisté atlétmi po celom svete na rovnakej úrovni."

Tretí a posledný, kto by znamenalo dopingovej zákazy a iné sankcie, ktoré majú byť uložené len CAS, so sídlom vo Švajčiarsku rozhodcovskému súdu, ktorý v súčasnosti rozhoduje o odvolaní dopingu a ďalších prípadov. Bach uviedol, že zmena by celý proces nákladovo efektívne a jednotná vo všetkých športoch a krajinách. Právo na odvolanie proti sankcií voči iným panelom CAS "bude plne zachovaná a zaručená".Myšlienku privítali CAS. "Tento návrh je nevyhnutný z hľadiska harmonickejšieho uplatňovania antidopingových pravidiel na celom svete," uviedol generálny tajomník CAS Matthieu Reeb. "Toto by predstavovalo najvýznamnejší vývoj pre CAS za posledných 10 rokov. V súčasnosti je to však len návrh.Tam bude veľa krokov, aby prijali pred dosiahnutím cieľa. "

Do tej doby, Bach uviedol Wada by viesť výzvedných programu financovaného MOV, aby drog testovanie ako nezávislá, ako je to možné na čele -up na budúcom roku olympijských hier v Rio de Janeiro.

"Out-of-súťaže testovanie počas olympijských hier bude tiež riadiť touto spravodajskou skupine od Wada, aby to cielenejšie a efektívnejšie," povedal .

Predtým, Bach hovoril s ruským šéfom olympijského výboru Alexander Žukov, ktorý ho informoval o "niekoľkých prvých veľmi dôležitých krokov" urobených krajiny dostať svoj dom v poriadku o dopingu.

Rusko je atletická federácia bola dočasne pozastavená IAAF minulý týždeň potom, čo Bet365-Bonus zadarmo správy o Wada menovaného komisie, ktorá obvinil krajinu prevádzkovanie štátom podporované doping program.Ruské atletické športovci sú na neurčito vylúčený z celosvetovej hospodárskej súťaže a mohli chýbať na olympijských hrách v Riu.

Bet365-Získaj bonus práve teraz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára